SO HERE WE ARE

Conny Janssen Danst - 2007

View project

Met SO HERE WE ARE wilde Conny Janssen in 2007 haar woonplaats Rotterdam in het kloppende hart ontmoeten. Dat deed zij door het theater te verlaten en een voorstelling te brengen op een voor de stad kenmerkende locatie, waar zijn verleden, heden en toekomst samenkomen: de Van Nelle Ontwerpfabriek.

Teruggetrokken op een onbestemde, industriële plek vinden tien mensen elkaar in een sfeer van collectief individualisme. Het is ieder voor zich in dit niemandsland. Onderling heerst een dwingende orde, waarbij ontsnappen niet wordt toegestaan.

SO HERE WE ARE toont Conny Janssen Danst in optima forma: een verbond tussen rauwe stoerheid en soepele, virtuoze danstaal. Typerend voor de danstaal van choreografe Conny Janssen is haar voorliefde voor contrasten: organisch en zacht tegenover grillig en hoekig. Dit spanningsveld toont zich ook in de kracht van de groep tegenover de breekbaarheid van het individu. Tijdens de voorstelling stond een ensemble van tien musici van het Rotterdams Conservatorium onder leiding van Carlo Balemans de dansers terzijde. Zij brachten behalve bestaande werken ook nieuwe composities ten gehore, geïnspireerd door de Van Nelle Ontwerpfabriek.

SO HERE WE ARE is na I’M HERE (2005) en HEAR ME (2006) het derde deel van een dansvierluik over de stad en zijn bewoners.

Choreografie: Conny Janssen | Decorontwerp: Thomas Rupert | Lichtontwerp: Pelle Herfst & Marc Heinz |