Redesign Muziekgebouw Eindhoven

View project

Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe kregen de opdracht om met een nieuw ontwerp van zowel interieur als exterieur het Muziekgebouw als ontmoetingsplek centraal te stellen.
Het ontwerpersduo ontwikkelde in samenwerking met Menno Dieperink van Philips Design, Pelle Herfst van Rapenburg Plaza en Eric Simon Thomas van Hypsos een samenspel van licht, beeld en speciaal ontwikkelde technologie, waarbij de gasten op een natuurlijke wijze van de entree naar de concertzaal worden begeleid. Het Muziekcentrum verandert in het Muziekgebouw van de toekomst, een plek waar licht, design en technologie op innovatieve wijze zijn geïntegreerd zonder dat het een high-tech gebouw wordt.
Grafisch vormgever en beeldend kunstenaar Gerard Hadders ontwierp een volledig nieuwe huisstijl, waarin de M een dynamische rol speelt. De verschillende varianten van deze M vindt u op de nieuwe gevel van het Muziekgebouw.
Pelle Herfst bedacht onder meer het innovatieve lichtplafond met LED tegels waarmee de verschillende lichtsferen, bewegende lichtbeelden en de wayfinding worden gecreëerd.

Lichtontwerp : Pelle Herfst