HEAR ME

Conny Janssen Danst - 2006

View project

De tien personages in HEAR ME komen in opstand tegen de onverzettelijkheid van de stad. Groots en meeslepend willen zij leven, liefst op de toppen van hun zintuigen. Wakker en alert. Nieuwsgierigheid is hun motor. Zij willen zich onderscheiden. Onderhuids speelt het verlangen om gezien en gehoord te worden.

Voor HEAR ME nodigde Janssen de veelzijdige componist/trompettist Eric Vloeimans uit. De nieuwsgierigheid naar elkaars kennis en ervaring staat garant voor een spannend avontuur, waarin rumoer en verstilling aan bod komen in thema’s als het dag- en nachtritme van een stad.

Eric Vloeimans, winnaar van de prestigieuze Bird Award (2002) en de Boy Edgar Prijs (2001), is een trompettist van internationale allure die het avontuur niet schuwt. Als improvisator heeft hij een oorspronkelijke benadering van het jazzidioom, moeiteloos schakelend tussen subtiele kamerjazz, vrije improvisatie, fusion, dance en wereldmuziek. Speciaal voor HEAR ME componeerde hij nieuw materiaal dat hij live met Jeroen van Vliet (piano/toetsen) naast bestaand werk speelde.

HEAR ME is na I’M HERE (2005) het tweede deel van Conny Janssens serie voorstellingen over de stad en zijn bewoners.

Choreografie: Conny Janssen | Decorontwerp: Thomas Rupert | Lichtontwerp: Pelle Herfst  |